Бионсе отново е на върха

Бионсе ще спечели 30 милиона паунда от кънтри албума си Cowboy Carter, след като той стана най-стриймваният запис на Spotify за годината – само за един ден.

27-те парчета, които включват колаборации с кънтри иконите Доли Партън и Уили Нелсън, както и с мегазвездите Майли Сайръс и Пост Малоун, бяха посрещнати с възторжени отзиви.

Освен че подмладява кънтри музиката, кралица Би проницателно се възползва от жанра, който на година печели 3 милиарда долара и бележи постоянен ръст на феновете и изпълнителите.

През 2020 г. кънтри музиката съставлява 14,7 % от пазарния дял на общите продажби и стриймове на музика в САЩ, което е доказателство за нейната трайна популярност.

Източник от музикалната индустрия заяви: „Бионсе умело е навлязла в една изключително доходоносна област, която често се пренебрегва от изпълнителите от други жанрове. Тя нахлу с двата крака и преработи стила и звученето перфектно“.

Смята се, че осмият ѝ албум ще бъде един от най-комерсиалните ѝ досега, като съживи не само съществуващите ѝ фенове, но и тези, които са верни на кънтри жанра.

„Това е гениален ход, който тя извърши с апломб и интелигентност, като наистина си написа домашното и отдаде дължимото на жанра.“

Междувременно щедрата Бионсе изпрати огромни букети цветя на чернокожите изпълнителки на кънтри.

Сред получателите беше певицата Мики Гейтън, която публикува в Instagram снимка на белите цветя с картичка, на която пишеше „Мики, благодаря ти, че ми отваряш врати, кралице. Продължавай да блестиш. С любов и уважение, Бионсе.“