Брад Пит иска да е продуцент, не актьор

На 55 години актьорът и продуцент Брад Пит обяви, че все повече му е интересна работата на продуцент зад кадър, а не пред нея. В интервю за австралийското издание на GQ, цитирано от списание „Пийпъл“ той казва, че прави и ще прави все по-малко роли и изразява мнение, че актьорството е за младите.

Пит посочва, че е любопитен в каква посока ще поеме киното в бъдеще. Той подчертава още, че благодарение на стрийминг услугите бял свят виждат повече качествени проекти.

„Виждаме все повече режисьори, сценаристи и актьори да правят свои филми. Това само показва колко много са талантливите хора. Ще ми се да мисля, че има място за всички“, казва още актьорът с над 80 роли зад гърба си, който обаче има „Оскар“ в качеството си на продуцент на „12 години в робство“.

„Може би съм динозавър, който дори не знае, че кометата вече идва“, коментира Брад Пит, правейки връзка с една от теориите за изчезването на динозаврите. Неговата последна роля е в очертаващия се като най-нов филм на Куентин Тарантино

„Имало едно време в Холивуд“.
Според киноенциклопедията IMDB той вече е заснел сцените си в „Ad Astra“, в който е астронавт. На другия филм „World War Z 2“ Пит е и продуцент.

Брад Пит притежава продуцентската компания „План Би ентъртейнмънт“ и свързва името си с над 50 проекта. Сред тях са филми като „Лунна светлина“, „Окча“, „Селма“, „12 години в робство“, „Кешбол“, „Дървото на живота“, „Яж, моли се и обичай“ и други.