Глоба за Гришо след Уимбълдън

Григор Димитров ще трябва да заплати глоба. Това стана ясно, след като българинът е отказал да се яви на пресконференцията след петсетовата загуба на Уимбълдън от Корентен Муте.

В понеделник Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън още в първи кръг, след като загуби от 20-годишния французин.

Според правилника ако има заявен интерес от медиите към даден тенисист, той е длъжен да говори пред медиите. Организаторите ще обявят по-късно размера на санкцията, която се удържа от наградния фонд на играча.

Тя ще бъде почти сигурно между 1000 и 3000 лири. За поражението вчера Димитров взема 45 хиляди паунда преди облагането на сумата с местни данъци.
При предишната си петсетова загуба в първи кръг на турнир от Големия шлем – на „Ролан Гарос“ през 2016 година от Виктор Троицки, Гришо се яви пред журналистите и отговаря на въпроси, въпреки че определено беше в лошо настроение.

За втора поредна година Димитров приключва участието си на Уимбълдън още в първия кръг. През миналия сезон това не беше чак толкова нелогично предвид противник като Станислас Вавринка. Сега обаче българинът не оправда очакванията, че ще бъде фаворитът в мача, отбелязва gong.bg.