Стинг отново ще пее в България

Идването на Стинг в България винаги е голяма новина за меломаните, защото името на мегазвездата е гаранция за различна емоция всеки път. Дори и да сте ходили на 100 негови концерта, следващият обезателно ще ви изненада. Предстоящата му визита обаче обещава да е уникална, а организаторите София мюзик ентърпрайсиз описват концерта, който ще се състои на 1 юни 2019-та в зала Арена Армеец в София, като специален.

Многобройните почитатели на великия музикант ще станат част от ново невероятно и динамично шоу и ще чуят най-обичаните песни на Стинг, белязали впечатляващата му кариера, като Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne, Message In A Bottle, и др. Има още една добра новина – билетите ще са на достъпни цени – от 60 до 140 лв и влизат в продажба от днес.

Явно Стинг има специално отношение към българската публика след като за трета поредна година ще включи страната ни в турнето си. През 2017 и 2018 година той ни подари три изключителни концерта, като разпродаде най-голямата зала у нас Арена Армеец и повтори успеха си два пъти в Античния театър в Пловдив.

В София беше придружен от сина си Джо Съмнър, а в Пловдив – от реге иконата Шаги, с когото издадоха съвместния албум 44/876, спечелил награда Грами за Най-добър реге албум.

Определян като един от най-емблематичните световни артисти, Стинг е носител на 16 награди Грами, две награди БРИТ, Златен Глобус, награда Еми, има 4 номинации за Оскар, номинация за награда Тони, награда на века от списание Билборд и Човек на годината за 2004 на MusiCares.

Член е на Hall of Fame за автори на песни, носител е на награда Кенеди център, специалната награда на The American Music Award of Merit, и наградата на The Polar Music.

През творческия си път е продал почти 100 милиона копия на албумите си като соло артист и заедно с The Police.