Шакира и синовете й на наградите на МТВ

Тазгодишните видео музикални награди на MTV бяха раздадени на 12 септември в Ню Джърси, събирайки на едно място цяла плеяда от звезди от музикалния бизнес. За разлика от колегите им от киното, които все още нямат право да стъпват на червени килими и да промотират новите си проекти, защото протестират за по-добро заплащане, музикантите не страдат от ограничения и донесоха със себе си звезден блясък и дизайнерски тоалети.

Сред почетните гости тази година бе Шакира, която бе удостоена с наградата Video Vanguard. Тя се връчва за цялостно постижение и се присъжда на артисти за техния изключителен принос и дълбоко въздействие върху музикалните видеоклипове и популяризирането на музикалната индустрия. Статуетката на Лунния човек беше връчена на Шакира от дългогодишния ѝ музикален партньор Уиклеф Джийн, наричайки колумбийката „музикален гений“, докато публиката скандираше името ѝ.

„Благодаря ти, MTV. Благодаря, че си такава голяма част от живота ми, откакто съм на 18 години“, започна речта си Шакира. Тя също така благодари на няколко човека, които са изиграли ключова роля във визуалната култура и нейното развитие, включително на нейния музикален екип и родителите си.

Шакира използва сцената, за да благодари на децата си – Милан и Саша, които бяха с нея на церемонията. „Благодаря ви за това, че постоянно ми вдъхвахте кураж и ме накарахте да повярвам, че една майка може да постигне всичко“, каза тя на синовете си, които споделя с бившия си приятел Жерар Пике.

Накрая, изпълнителката благодари на феновете, като сподели наградата с тях и заяви, че без тяхната подкрепа нямало да достигне до този връх. „Страшно много ви благодаря, че бяхте моята армия и че ми помогнахте да победя във всичките ми битки“, каза тя.

Шакира продължи речта си на испански, посвещавайки наградата на своите последователи, като се обърна специално към феновете си в Латинска Америка. „Lo quiero muchísimo“, каза тя, което в превод означава „Много ви обичам“.

Преди да приеме наградата, колумбийката се качи на сцената, за да изпълни някои от най-големите си хитове. Тя носеше бляскав ансамбъл в неутрални цветове, показвайки част от характерните си танцови движения чрез селекция от любими на феновете песни.

Високоенергичната поредица, която започна в голяма кутия на сцената и завърши сред публиката, включваше хитове като She Wolf, Te Felicito, Objection (Tango), Whenever, Wherever и Hips Don’t Lie. Разбира се, песента, посветена на раздялата между Шакира и Жерар Пике, Bzrp Music Sessions, Vol 53, също бе изпята. Тогава певицата даде всичко от себе си, качвайки хората на сцената и се хвърли върху протегнатите ръце на публиката.