Вижте победителите на наградите “Златен глобус”

Сред много блясък и заслужени отличия се проведе 77-ата церемония по връчване на наградите „Златен глобус“. Звездното събитие бе в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли Хилс, а водещ на церемонията бе комикът Рики Джарвис. Той влиза в тази си роля за рекордния пети път и отново не пропусна да пусне пиперливите си шеги в действие.

Сред първите връчени награди бе тази за най-добър чуждоезичен филм – южнокорейския „Паразит“ на Пон Джун-хо. Продукцията вече има Златната палма от Кинофестивала в Кан миналата година и е избрана от Южна Корея да участва в битката за номинациите за чуждоезичен филм на Оскарите.

За най-добър драматичен сериал наградата грабна „Наследници“ за измисленото семейство Рой, притежаващо медийна империя.

Ръсел Кроу получи отличието в категорията за най-добър актьор в лимитиран сериал или телевизионен филм за превъплъщението му в създателя на Фокс Нюз Роджър Ейлс в сериала „Решаващият глас“.

Рами Юсеф получи наградата за най-добра мъжка роля в комедиен сериал за „Рами“ за потомък на имигранти от Египет, живеещ в Ню Джърси.

Стелан Скрасгорд получи отличието в категорията на най-добър актьор във второстепенна роля в сериал, лимитиран сериал или телевизионен филм за ролята му на заместник-председателя на министерския съвет в СССР по времето на Чернобил Борис Шчербина в сериала „Чернобил“.

Британката Фийби Уолър-Бридж получи наградата за най-добра актриса в комедиен сериал за Fleabag (Заглавието на сериала е и прякор на главната героиня, чието истинско име си остава неразкрито. Думата в превод от английски може да означава много неща, сред които долнопробен хотел или противен и мръсен човек, базирайки се на външния вид, но ако говорим за характера на човек, може да означава и дразнещ до опротивяване заради откровеността, иронията и вулгарността си човек, тоест в случая най-близък превод би бил Противнячката – бел. прев.). В сериала Фийби играе ролята на съдържателка на заведение, която не се поколебава да сподели какво мисли, обръщайки се дори директно към зрителя. Продукцията е вдъхновена от моноспектакъл на Фийби.

Наградите за цялостен принос в телевизията и в киното получиха Елън Де Дженерис и Том Ханкс, пише БТА.

Безспорно големият победител на наградите Златен глобус тази година е „Имало едно време в Холивуд“ с отличия в три категории – сценарий, комедиен филм и второстепенна мъжка роля.

С по две отличия са „1917“ за най-добър драматичен филм и за режисура и „Жокера“ с най-добра главна роля в драматичен филм и най-добра филмова музика.

„Рокетмен“ също е с две награди – най-добра главна роля в комедиен филм и най-добра песен. Останалите продукции са с по една награда.