“Еспресо” сложиха Киара Ферани на корицата си като Жокера

Киара Ферани е може би най-разпознаваемият инфлуенсър в цял свят. Името й е върху чанти, обувки, дрехи, гримове… и италиански козунаци.

Ферани има почти 30 милиона последователи и по време на празниците пусна ексклузивно празничен козунак в розов цвят. 1 милион евро от приходите трябваше да отидат като дарение за детската болница в Торино.

Инфлуенсърката направила дарението още преди постъпването на средствата, но тук идва големият проблем. Всички почитатели на Ферани, които дали повече от 9 евро за козунака (много над стандартната цена на сладкиша) смятали, че всички приходи ще отидат за болницата.

След като става ясно, че това не е така и голяма част от сумата отива в сметката на Киара Ферани, последва буря от недоволство в Италия. Хората бяха толкова разстроени, че случаят беше коментиран и от италианския премиер Джорджа Мелони.

Развитието на скандала накара Ферани да публикува видеоклип, в който се извинява за заблудата – много от потребителите заявиха, че не й вярват.

Скандал с продължение…

Италианският седмичник “Еспресо” сложи Киара Ферани на корицата си, гримирана като Жокера. “Фирма “Ферани” тъмната страна на Киара” – под това заглавие фирмата публикува обширно разследване за предприемаческата дейност на родената в Кремона 36-годишна инфлуенсърка.

Само преди седмица Киара се раздели с мъжа си – известният рапър Федец. Вина за кризата на двойката имаше и скандалът с търговските операции на Ферани с коледния козунак “Балоко”, представени като благотворителност. Заради тях тя беше глобена с над 1 млн. евро от Службата за конкуренция.

Корицата на “Еспресо” излезна навръх 8-ми март, а приятелят й Федец я коментира по следния начин: “А кога ще имаме едно хубаво разследване за вашия собственик петролен предприемач. Очаквам с нетърпение.”