Изцяло веган меню на Оскарите

Организаторите на наградите на Американската филмова академия ще предложат изцяло растителна храна на гостите си тази година, предаде „Индипендънт“. В понеделник номинираните за предстоящите на 9 февруари „Оскари“ се събраха за традиционния обяд, провеждан няколко дни преди събитието.

Репортер на американската телевизия ABC, в чийто ефир се излъчва церемонията, публикува снимка с менюто, от която стана ясно, че присъстващите холивудски актьори, сред които Брад Пит, Робърт де Ниро, Шарлийз Терон и Рене Зелуегър, са опитали веганско сирене, вегански хляб, печена гъба Майтаке и редица други ястия без месо и млечни продукти.

След обяда всички се събраха за обща снимка, а по-късно през деня Американската академия за кинематографично изкуство и наука сподели в официално заявление решението си да постигне въглеродна неутралност, по подобие на много други организации.

По време на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ храната в лобито също ще бъде на растителна основа, докато на афтърпартито се предвижда 30% от храната да е вегетарианска и месна. Веган меню сервираха и на наградите „Златен глобус“ на 6 януари.