Марго Роби ще е Барби

Фантазиите на малките момиченца и тази на порасналите момченца ще се преплетат в едно на голям екран, когато Марго Роби влезе в ролята на Барби.
Филмът, базиран на популярната линия кукли, вече има премиерна дата – 21 юли 2023 г.

Нещо повече, по време на събитието CinemaCon в Лас Вегас от студиото Warner Bros. показаха и първа снимка на самата Роби в главната роля, в която нейната Барби е зад волана на розов кабриолет с широка усмивка.

Филмът „Барби“ е режисиран от Грета Гъруиг („Малки жени“, Lady Bird), която е и съавтор на сценария заедно с Ноа Баумбах (Marriage Story). В ролята на Кен влиза Райън Гослинг, а актьорският състав допълват Кейт Маккинън, Александра Шип, Америка Ферера и Уил Феръл.

Работата по проекта започна по-рано тази година в Лондон. Роби още през 2021 г. коментира, че да се заеме с подобен филм идва с „много багаж… и много носталгични връзки“, което обаче давало „вълнуващи начини“ да се подходи към темата.
„Хората чуват „Барби“ и си мислят „Знам за какво ще бъде този филм“, след това чуват, че Грета Гъруиг го пише и режисира и казват „О, добре, може би не знам““, обясни тогава Роби.
Интересното около премиерната дата на „Барби“ е, че филмът ще се появи по екраните заедно с историческия „Опенхаймър“ на режисьора Кристофър Нолан.