Мис България Вероника Стефанова защити модния бранш и се обърна срещу Карбовски

Мис България – Свят 2017 избухна със статус в социалните мрежи, разграничавайки се от думите на Мис България – Вселена 2017 Николета Тодорова, че конкурсите се печелят чрез секс.

Вероника Стефанова дефилира на Седмицата на модата в Милано, в момента е лице на Sofia Fashion Week, а само преди седмица имаше ревюта в Турция. Предстоят й модни ангажименти в Казахстан, Австрия и Испания. Ето думите на Вероника Стефанова относно гостуването на Николета Тодорова при Мартин Карбовски:

“Здравейте г-н Карбовски, Много съм разочарована от предаването, което излъчихте относно конкурсите в България и в чужбина. Не смятам, че събирателен образ за всички миски трябва да са момичета, които говорят неща неотговарящи на истината.

Не унищожавайте сферата ни с недостоверна информация. Вместо родителите ни да се гордеят с това, че носим титли и достойно представяме страната ни на най-големите форуми за красота в света те трябва да се срамуват, защото някой се опитва с цел известност да срине имиджа на момичета, които чрез делата си заслужават короните си. Не смятате ли, че е редно да имаме право на отговор? В другите държави ни третират като кралици, обръщат се към нас с обръщение Мис България, тук ни унижавате и ни приравнявате към най-древната професия.

Ние сме посланици на българската красота, традиции и история пред света, ние сме лицето на страната ни и заслужаваме уважение. Ние не пушим цигари, не ходим по клубовете и не употребяваме алкохол, ние спазваме международен протокол, подкрепяме и създаваме благотворителни инициативи, чрез които помагаме на нуждаещи се, вървим с високо вдигната глава и с гордост носим в сърцето си България“, пише Вероника